Open Site Navigation

The childcare facility provides both full session daycare for the pre-school children and after-school care for the 6-12 year olds. The incentive for the project was to give young mothers the opportunity of returning to the workforce.

 

The ground floor of the building is envisaged as the pre-school level. Classrooms are organised around external play areas with direct access to the outside spaces. The first floor accommodates older children and the childcare management with the large multi-functional ‘after-schools area’ serving as a community room in the evenings.

 

A spine of service accommodation runs along the boundary wall to the existing school building.

SCHOOL ST.

CHILDCARE

CHILDCARE & 

COMMUNITY FACILITY

Status            : Completed 

End Year        : 2002

Client             : School St. & Thomas Court Bawn Facility  

Resource Centre Ltd.