Profile

Projects

Dubco Credit Union

Type: Credit Union Offices
Status: Completed 2004
Client: Dubco Credit Union

Conversion of existing car park/office premises to an energy efficient HQ building.

 A credit union is a cooperative or community bank. As a voluntary organization, it is avidly member-centric. Within the constraints of the existing building and its landlocked site, the object was to create a building with a bright, efficient working environment and with the members’ hall at its heart.

 In the irregular shape of the site, all the ancillary, service or enclosed rooms are deployed to create a regular open plan work area. Embedded in this rational office landscape the members’ hall is an oak-clad egg-shaped space, which rises through the full height of the building under a truncated conical rooflight. In the context of the surrounding warehouse landscape, the boardroom and the major rooflights volumes are expressed in a variety of metal clad forms at roof level. The street elevation remains unchanged.

  • Underside of Roof Light

    Underside of Roof Light

  • Section

    Section

  • Roofscape

    Roofscape

  • Members Hall Counter

    Members Hall Counter

  • Atrium

    Atrium

  • Ground Floor Plan

    Ground Floor Plan

  • Site Plan

    Site Plan